Avlyst Jotunheimen- Toppturhelg

Fellestur

Fra dato
21. mai kl. 09:00
Til dato
24. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Skitur, Skitopptur, Randoee
Arrangører
DNT fjellsport Telemark, DNT Telemark
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNT fjellsport Telemark arrangerer 21.-24. mai tur til et av Norges flotteste fjellområde, Sognefjellet med alpetindene Hurrungane. Planen for langhelgen er å bestige noen av de alpine toppene i nærheten for så å få noen av Norges desidert beste skiturer på veien ned.


Vi overnatter i sveitservilla (hyttestandard) på Turtagrø.

Hver dag arrangerer vi topptur i de flotte fjellene rett på utsiden av hytta/hotellet.

Oppmøte onsdag kveld 20. mai, deltakerne organiserer transport selv.

Mulige turer

Storebjørn: Fra parkeringsplassen nedenfor Krossbu følger vi dalen oppover mot Leirbreen, tar av til høyre og inn på Smørstadbreen mellom Smørstabbtindane, mellom Saksa og Bjørnungen og videre gjennom Bjørneskar. Her svinger vi til høyre og bestiger Storebjørn. En klassisk vårskitur i et flott terreng. På denne kan du også bruke brede fjellski.

Vesleloftet: Turen starter på Jotunheimen fjellstue og går relativt enkelt opp til toppen via Langranden og opp siden av Vesleloftet. Her åpner toppen seg og viser fram et mektig platå på ca. 2000 meter, derav navnet. Toppunktet er 2170 moh. Veien nedover har mange alternative nedkjøringer, etter hvor bratt du ønsker å renne.

Store Ringstind: En populær topptur som mange setter høyt på lista over de absolutt fineste i Hurrungane, og blant landets aller flotteste skiturer. Selve toppen er spiss og karakteristisk, nedkjøringen på breen er svært fin, og utsikten blant de beste i Hurrungane. Turen går på bre, men vanligvis er det kun i svært snøfattige vintre og sent på sesongen at det kan være nødvendig med tau.

Lauvnostind: Kan vi ta litt på hjemvegen, men setter fra oss bilene etter noen få kilometer, og følger ryggen over Lauvnosi til toppen på Lauvnostind. Herfra blir det flott skikjøring tilbake til bilene. 

Alle turene er relativt lette toppturer som kan gjennomføres uten sikringsmidler, men sikkerhet vil bli prioritert. Derfor vil vi vurdere vær- og føreforhold for turene hver dag. Det kan derfor hende at noen av turene blir annerledes enn beskrevet. Deltakerne bør derfor ha en brukbar kondisjon.

Det er fint om så mange som mulig tar med skredutstyr som søkestenger og spader. Turen vil foregå på topper som ikke krever sikringsutstyr eller stegjern. Hver enkelt må ta med personlig utstyr. Her bør man helst stille med randonnée eller telemarksutstyr, men svært gode skiløpere vil kunne gjennomføre turen på fjellski. Skifeller er helt nødvendig. For øvrig må det pakkes med utstyr som bør være med på ordinære fellesturer i vinterfjellet.

Pris

Deltakerne betaler losji og andre kostnader selv.

Overnatting med frokost i Sveitservillaen koser 600 kr per pr natt i 4-mannsrom og 730 kr per natt i 2-mannsrom. Med halvpensjon er prisen hhv. 1190 kr og 1320 kr.

Nistepakke koster 135 kr og leie av sengetøy 150 kr.

Vi tar 950kr for føringen som betales ved påmelding.

Oppgi ev. matallergier/intoleranser/vegetarianer/veganer ved bestilling. Siden det er to rom der det er lov med hund, bør ev. hundeallergi oppgis.

Maks 12 deltakere, førstemann til mølla.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Stein Løberg
  • Kristian Haraldsen