Våttkortkurs på Kalhovdfjorden

Kurs, Padlekurs, Kalhovdturisthytte, Våttkort, Kalhovdfjorden
DNT Telemark, Kalhovd Turisthytte
Hardangervidda (se kart)

Nå har du muligheten til å ta våttkortkurs på Hardangervidda.

Med Kalhovd Turisthytte som base tilbyr DNT Telemark et våttkortkurs som foregår over to dager på vakre Kalhovdfjorden. Gjennom kurset vil dere bo og oppholde dere på Kalhovd Turisthytte, mens selve kurset vil være på fjorden rett utenforbi hytta. På Kalhovd vil dere få overnatte og servert alle dagens måltider og ikke minst tre-rettersmiddag hver kveld. Her kan gruppen samles for å mimre over dagens aktiviteter. For mer info om Kalhovd Turisthytte se her: https://kalhovd.dnt.no/.

I løpet av kurset skal dere gjennomgå:

Deltakeren introduseres til kajakken og utstyret. Etter endt kurs har deltakeren gjennom enkel praktisk øvelse lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er deltakeren kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

• Løfte, bære, sjøsette og entre kajakken
  • Effektiv fremoverpadling
  • Bakoverpadling og stopp.
  • Sideveis forflytning av kajakken.
  • Lavt støttetak.
  • Styretak (bak).
  • Sving (sveipetak og styretak).
  • Ilandstigning.
  • Sikring av kajakk etter ilandstigning
  • Redningsteknikker
  • Skadeforebygging
  • Planlegging av enkel tur som skal gjennomføres
  • Generell sikkerhet og grunnleggende sjømannskap
  • Generelt om friluftsliv og Allemannsretten
  • Sporløs ferdsel

Dette kurset passer for personer i almindelig god form over 14 år.

Etter endt kurs vil kursdeltagerne kunne padle turer i kajakk på egen hånd.

Mandag 23. august

14.00-16.30  Ankomst Kalhovd og innsjekk

16.30            Kursstart - Samling av gruppa - introduksjon av kurset og padling som aktivitet samt introduksjon av utstyr.

18.00            Tre-rettersmiddag

Tirsdag 24. august

08.00            Frokost

09.00- 17.00 Kurs

18.00            Tre-rettersmiddag

Onsdag 25. august

08.00            Frokost

09.00- 14.00 Kurs

15.00            Avreise

Dette må du ta med

• Matpakke og nok drikke (2-3 liter pr. dag anbefales): Varm drikke + drikkeflaske
  • Solkrem
  • Caps/Solhatt/Solbriller
  • Badetøy/Håndkle
  • Våtdrakt med ull og eventuell fleece under, tørrdrakt for de som har eller Ull innerst med en skall ytterst.
  • Tøy-skift til å ha med i kajakken
  • Varm jakke/fjellduk til pausene på land (jakke pakkes tørt)
  • Ekstra tøy som ull/fleece, pakkes tørt (tørrpose eller flere plastikkposer tapet tett) og
    skal være med i kajakken
  • Deltagere skal i vannet og det er viktig å klæ seg deretter - ta gjerne kontak om dere har spørsmål rundt påkledning.
  • Sengetøy eller lakenpose

Prisen inkluderer

• Fullkost på Kalhovd Turisthytte 2 netter på firesengsrom* (overnatting, middag, frokost og niste).
  • 2-dagers våttkortkurs
  • Leie av kajakkutstyr
  • Det koster i tillegg 100 kr for selve våttkortet, dette betales direkte til kursholder. våttkortet utleveres etter kurset.

*Hvis man ønsker å bo på dobbeltrom må dette avtales med Kalhovd Turisthytte, det vil komme et tillegg i prisen på 100kr/døgn som betales på hytta.

*Ungdomspris gjelder bare for DNT medlemmer

Ønsker du å melde deg inn i DNT Telemark se her: https://telemark.dnt.no/medlemskap/

Våttkortkurs på Kalhovdfjorden

Nå har du muligheten til å ta våttkortkurs på Hardangervidda. Med Kalhovd Turisthytte som base tilbyr DNT Telemark et våttkortkurs som foregår over to dager på vakre Kalhovdfjorden. Gjennom kurset vil ...