Lokallagssamling 2021 (for frivillige, turlag og foreninger i Vestfold og Telemark)

Velkommen til  Lokallagssamling i Vrådal 29.-31. oktober 2021!

(For frivillige, turlag og foreninger i Vestfold og Telemark)

Endelig blir det lokallagssamling igjen! DNT Telemark står som vertskap, og ønsker å invitere alle frivillige, medlemmer, ikke-medlemmer og ansatte i hele DNT VeTe, til en helg spekket med morsomme kurs, fine turer, hyggelige måltider og mye sosialt. Dette er en helg hvor du kan møte andre friluftsfolk, lære noe nytt og bli kjent i et nytt turområde. Arrangementet er gratis å delta på! Meld deg på via den røde knappen nå, og begynn å glede deg til kjempefine dager! Suksesshistorier fra alle turlagene skal deles, og vi lover god stemning!

Det er Kviteseid Turlag som er lokalt vertskap for Lokallagssamlinga 2021, som denne gangen finner sted i Vrådal. Vi har leid oss inn på Vrådal ferieleiligheter for helgen, der vi blir innlosjert på fire- og seksmannsrom i ekte DNT-hyttestil. Leilighetene er alle utstyrt med hvert sitt bad og kjøkken/stue. Man må selv ha med sengetøy og håndkle.

Tar du utfordringen?
Det blir egen lavvo-camp for Barnas Turlag, juniorgruppene og DNT ung (og andre som har lyst til å sove utendørs!). Meld fra i påmeldingen om du ønsker å overnatte her!

Foreløpig program (det vil komme oppdateringer fortløpende):
NB! Vi legger først og fremst opp til sosialt samvær (samt kurs, for de som ønsker å delta på det) på fredag kveld. Det vil derfor være muligheter for å ankomme lørdag morgen, og fortsatt få med seg det aller meste/det viktigste.

Fredag 29. oktober:
17.00-22.00 Velkomst og innsjekk
17.00-20.00 Ambassadørkurs - du kan melde deg på her
17.00-20.00 Oppmøte ferskingkurs (du kan melde deg på her) og lavvoleir
20.00-20.30 Tips og triks for lavvo-camperne
20.30-22.00 Enkel bevertning og sosialt/mingling

Lørdag 30. oktober:
07.00-07.30 Toddy og kakao i lavvocampen
07.30-08.30 Frokost
09.00-16.00 Lek og moro for barna m/ aktivitetsleder, mens de voksne deltar på sesjoner.
09.00-10.00 Dugnadsregistrering / medlemsverving / felles bolk
10.30-12.30 Sesjoner – del 1
12.30-13.30 Lunsj m/ presentasjon av Kviteseid Turlag og BT Kviteseid
13.30-16.00 Sesjoner – del 2
16.00 Frukt og snacks
17.15-17.30 Oppsummering av dagen
17.30 Foredrag ved Psykolog med sovepose - "Naturen som lykkepille"
19.00 Treretters middag i DNT-hyttestil

Søndag 31. oktober:
07.00-07.45 Bading og badstue m/ DNT ung (NB! alle er velkommen til å bli med!)
08.00-09.00 Frokost m/nistesmøring
09.00-11.00 Lek og moro for barna m/ aktivitetsleder.
09.00-10.30 Suksesshistorier fra turlagene
10.30-11.00 Rydde ut av rommene/utsjekk
11.00 Fellesturer i regi av Kviteseid turlag - her er det to ulike turer å velge mellom:

Austgardsnuten - en tur for hele familien, som går fra Vrådal.
Middagsnuten/Brillesjøen - ca. 3-4 timar, delvis sti og stilaust område bak Roholtsfjell, småkupert. Deltakerne kjører opp på Heia (10 min.) og går derfra.

Tema for de ulike sesjonene (mer info/oppdateringer kommer):

Fokus på frivillighet - frivilligsystemet og frivilligreisen
Frivillighet er selve bærebjelken i DNT! Det er den frivillige innsatsen som gjør det mulig å opprettholde det omfattende tilbudet av hytter, stier og aktiviteter. Men hvordan kan vi tilrettelegge for frivilligheten på best mulig måte? Vi i DNT Telemark skal nå ta i bruk DNTs nye frivilligsystem, og inviterer til en spennende sesjon om temaet frivillighet v/ Anja Toresen Claxton fra DNT sentralt, og Solveig Rauan Holten fra DNT Telemark.

NB! Kystsesjonen utgår, og erstattes av "Samhandling og felles utvikling - DNT Vestfold og Telemark"
Hovedtema for sesjonen er samhandling og felles utvikling – DNT Vestfold og Telemark, med fokus på suksesshistorier og utfordringer. Utover det vil sesjonen ta for seg DNTs sentrale føringer knyttet til Handlingsplan kyst og bærekraftstrategien. Hvordan forholder vi oss til disse, og hvordan kan vi samhandle på disse områdene.

Agenda for sesjon:
·      Erfaringsdeling, samhandling og felles utvikling – Helga Daler – nestleder DNT Tønsberg og omegn
·      Dele suksesshistorier og utfordringer – Thor Kamfjord – styreleder DNT Telemark/Utvalgsleder DNT VeTe
·      Case – Kyst og vannaktivitet sett i lys av handlingsplan kyst. - Knut Hjalmar Gulliksen – styreleder Larvik og omegn            turistforening
·      Case – DNTs bærekraftsstrategi. – Thor Kamfjord – styreleder DNT Telemark/Utvalgsleder DNT VeTe

Nærturlederkurs - du kan melde deg på her (kurset er nå fulltegnet).
Har du lyst til å bli nærturleder? Eller har du allerede bidratt på turer og arrangementer, men ønsker mer kjennskap til nærturlederrollen? Kurset egner seg for folk som allerede bidrar noe i lokale aktivitetstilbud eller som lurer på om de skal engasjere seg.

Vi oppfordrer til samkjøring og kollektivtransport. Sjekk busstider på Entur!

Ved spørsmål, ta kontakt med telemark@dnt.no eller solveig.holten@dnt.no