Fjelltur til Nupseggi med Vinje Turlag

Fellestur

Dato
18. september kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Vinjeturlag, Nupseggi
Arrangører
Vinje Turlag, DNT Telemark
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med til Nupseggi, Vinje kommune høyeste punkt 1672 moh!  Turen går i høyfjellsterreng, og mye utenom sti - vel 9 km en vei.

 

Turledere er Cecilie Nesheim (971 05 253) og Rune Hana. Påmelding innen 16 september - maks 15 stk.

 

Mye av turen går i et greitt terreng. Siste delen av ruta går i et steinete terreng og litt småklyving er nødvendig for å komme seg opp til toppunktet. Noe erfaring med å ta seg fram i bratt ur vil være en fordel. Telemarks eneste bre, Nupsfonn, ligger ved foten av fjellet (bare en liten del, største delen ligger i Odda kommune). Her ferdes vi med forsiktighet og unngår  breen på sommeren pga sprekker og blåis.

Nupseggi ligger i Hardangervidda nasjonalpark som har egen villreinstamme. Viktig å ta hensyn til fugl- og dyreliv i området. Det er fortsatt jakt på denne tida - og er det dyr i området så må vi vurdere alternativer.

 

Flott varde med bok på toppen og utsikt over store deler av Hardangerviddas søndre del. Nupseggi er en av de høyeste toppene på søndre del av Hardangervidda og en møter et vidt utsyn der oppe

Skuespiller Jeanne Bøe blir og med på turen -  tar med seg noen troll, Peer Gynt - og forteller om en vill ferd over vidda, så dramatisk at selv Dovregubben sperrer opp øynene.

Dette er eit ledd i eit  unikt samarbeid med DNT Telemark og skuespiller og forfatter Jeanne Bøe (Ibsen fjord og fjell). 

 

Adkomst kl 0900 på  Ulevå 1000 moh som ligger ved E134 over Haukeli, 3 km norvest for Hauleliseter fjellstue. Parkering på fin tilrettelagt parkeringsplass på sørsiden av vegen. Overnatting kan bestilles på https://www.haukeliseter.no/. Haukeliseter fjellstue

 

Turen er gratis. NB! Værforbehold.

 

Fjelltur til Nupseggi med Vinje Turlag

Bli med til Nupseggi, Vinje kommune høyeste punkt 1672 moh!  Turen går i høyfjellsterreng, og mye utenom sti - vel 9 km en vei.   Turledere er Cecilie Nesheim (971 ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Cecilie Nesheim