Trippeltorsdag: hodelykttur, Vealøs og kos (DNT 26-45)

3. november kl. 17:00 - 22:00
Fellestur, Fottur, Dnttelemark26-45, Dnttelemark2645
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
DNT Telemark 26 - 45

Tør du å gå på tur i mørket? Bli med på en kveldstur til vestre vealøs (498 moh) i mørket! Vestre Vealøs er kjent for det store tårnet som kan sees fra lange avstander i hele Grenland. Selve toppen er et veldig kjent turmål i området, og denne gangen skal vi bestige toppen med hodelykt etter titopper-sesongen har sluttet. Det blir også en fin måtte å møte likesinnede i aldergruppen 26-45 år.

Turen

Fra store skifjell parkeringen følger vi stort sett grusveien opp til toppen. Det er en 5-km tur med omtrent 450 høydemetre. Når vi nærmer oss toppen burde det virkelig ha blitt mørkt ute så får vi en utrolig fin utsikt utover Grenland. Planen er å tenne bål, kose oss, kanskje lage litt mat, og før vi blir kalde drar vi den samme veien tilbake til parkeringen.

Greit å vite

Hvis du utsetter middagen, så kan ta med noen mat å spise det på toppen! Vi tar med ved for å lage bål, så det passer fint med pølser, pinnebrød eller en (kald) pasta. Fint om alle kan holde av litt plass i sekken for å fordele veden. Husk å ta med hodelykten, varm (eller kald) drikke, og ekstra varme klær!

Kartblad: Skien (1:50 000), for de som er interesserte.

Tidspunkt og oppmøtested: Oppmøtet er kl. 17.00 på parkeringsplassen ved store skifjell, sørøst for vestre vealøs. Parkeringsplassen er ikke veldig stor, så det er fint hvis noen kan samkjøre. Avhengig av deltakerne og værforholdet er vi antakeligvis tilbake ved bilene kl. 21.00.

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer.

Spørsmål: Ved spørsmål er det bare å ta kontakt med en av turlederne.

Påmelding og betaling: Påmelding frem til 2. november (så lenge det er ledig plass): Påmelding skjer via nettsidene – bruk den rød knappen ("Meld deg på her"). Oppgi DNT medlemsnummer og kontaktinformasjon til pårørende.

DNT 26 - 45: DNT Telemark 26 - 45 er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne fra Telemark ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og vennskap på tvers av Telemark. DNT 26- 45 er støttet økonomisk av Telemark fylkeskommune.

Kontaktinformasjon:

Turledere: