Vinter BaseCamp Rjukan 16-26 år!

Arrangement

Fra dato
23. februar kl. 14:00
Til dato
27. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Vintertur
Arrangører
DNT ung Telemark, DNT Telemark , DNT ung , DNT ung Oslo
Dette arrangementet er over!

Bli med oss i DNT ung Telemark på en uforglemmelig vinterbasecamp i vakre Rjukan! Dette blir en uke fylt med morsomme og utfordrende aktiviteter sammen med andre ungdommer. Vi skal prøve oss på isklatring, topptur til Gaustatoppen og mye annet gøy.  

 

Program:  

Onsdag: Avreise fra tursenteret i Skien. Mer info rundt oppmøte vil bli sendt ut i infomail i forkant av turen.   

 

Torsdag: Aktivitetsdag: Dette blir en dag med morsomme utendørsaktiviteter. Mer info om denne dagen kommer! 

 

Fredag: Isklatring/topptur: Mer info om aktivitetene lengre ned. Halvparten prøver seg på isklatring denne dagen mens den andre halvparten prøver seg på topptur til Gaustatoppen.  

 

Lørdag: isklatring/topptur: Mer info om aktivitetene lengre ned. Halvparten prøver seg på isklatring denne dagen mens den andre halvparten prøver seg på topptur til Gaustatoppen. 

 

Søndag: Avreisedag tilbake til Skien, men før vi reiser tilbake tar vi et stopp innom Rjukan badeland. Her finner vi blant annet: Stupetårn på 1, 3 og 5 meter, klatrevegg, 2 rutsjebaner, varmtvannsbasseng, badstue, og utebad.   

Vi regner med å være tilbake i Skien til kl. 17.30 

 

Isklatringen i Rjukan er regnet som en av Nord-Europas beste steder for isklatring. I over 190 islagte fosser kan både nybegynner og erfarne isklatrere prøve seg på utfordringer i alle vanskelighetsgrader. Vi skal ha med oss to flinke instruktører som vil legge til rette for oss og passe på at dette skal være trygt for alle. Alt lån av klatreutstyr er inkludert i påmeldingen. Målet er at dette skal være en morsom dag hvor alle får følt på mestringsfølelse, uansett tidligere erfaringer.   

 

Topptur til Gaustatoppen på sine nesten 1500 meter over havet er en fin topptur å gå, men enda bedre på ski. En topptur på ski til Gaustatoppen gir mye variert skikjøring, i tillegg til Østlandets klart beste utsikt. Det sies at man kan se ca. en sjettedel av Norge. Vi vil også ha med oss to dyktige guider som vil tilrettelegge en fin og trygg opplevelse opp og ned fra Gaustatoppen. Alt lån av randoneeutstyr er inkludert i påmeldinga.  

 

Overnatting:  

Old school hostel er en tidligere skole som har blitt renovert til overnattingssted for grupper på tur, med flere rom med 3 etasjes køyesenger. 

 

Inkludert i påmeldingen er alt som trengs for noen uforglemmelige dager på vinter basecamp! Dette er: transport til og fra Rjukan fra Skien, alt utstyr til isklatring og topptur, overnatting på old school hostel, det du trenger av mat. 

Normalt vil en dag med isklatring koste 1600kr per person, inkludert utstyr, men med oss får du dette og en guidet tur til Gausatoppen inkludert!     

 

Om du skulle ha noen spørsmål ang. vinterbasecamp, ikke nøl med å ta kontakt på ung.telemark@dnt.no 

 

Dette arrangementet er sponset av barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Trygve A. Aarnæs Nyborg