Skitur Breiset - Svanstul

Fellestur

Dato
6. mars kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Dagstur,
Arrangører
Skien Turlag, DNT Telemark
Turområde
Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vår klassiske skitur fra Breiset til Svanstul er på programmet igjen!

Fra Breisethytta, 565 moh, følger vi merket løype mot Raje. Vi går over Monsvann og Holmevatn.  Ute på Holmevann tar vi av fra merket løype og går opp Killingdalen. Etter å ha tilbakelagt 6 km kommer vi til Tjønnåsbekken. Herfra må vi opp noen bratte lier, men vel oppe stiger terrenget slakt opp mot Fjellvatna, 614moh. Ved Fjellvatna tar vi en rast før vi fortsetter opp mot Sauefjell, nesten 700 moh. Videre er det lette nedkjøringer til Eiangen.

Etter Eiangen kommer den tyngste delen av turen, cirka 2 km stigning opp til Bånstjønn og videre til merket rundløype Sommerseter - Svanstul. Vi følger denne løypa forbi Håkalifjellet, Steintjern og tar en avstikker oppom Kroktjern og fortsetter mot Fjellstul og Fugleleiken. Da har vi gått cirka 22 km.

Muligens blir det tid til en tur innom hytta på Fugleleiken.

Oppmøte på parkeringsplassen ved Kiwi Falkum kl. 09:00 for felles transport til Breiset.
Bussen tilbake til Skien går fra Svanstul kl. 17:00.  

Deltaking på turene skjer på deltagers eget ansvar. Deltagerne plikter å vurdere om de er fysisk/psykisk i stand til å gjennomføre turen. Deltagerne må ha med det utstyret som turene kreves når ikke annet er spesifisert. Utstyrsliste og turvilkår finner du på våre nettsider. Er du usikker på om turen passer ditt nivå, får du gode råd ved å kontakte Tursenteret i Skien eller turleder.

 

 

Skitur Breiset - Svanstul

Vår klassiske skitur fra Breiset til Svanstul er på programmet igjen! Fra Breisethytta, 565 moh, følger vi merket løype mot Raje. Vi går over Monsvann og Holmevatn.  Ute på Holmevann ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Atle Bakken
  • Hans Erik Røra