Overnattingstur til Gaustatoppen med Skien Turlag

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 12:00
Til dato
11. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gaustatoppen, Topptur, Utsikt
Arrangører
Skien Turlag, DNT Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)

Bli med Skien Turlag på tur til Telemarks tak. Fra Gaustatoppen kan du se 1/6 av Norge, spise herlige gaustavafler og kose deg på hytta med en hyggelig gjeng! :) 

Oppmøte: kl. 12:00 på Stavsro, med mulighet for samkjøring fra Skien.

Utstyr pakkes i tursekk:

- varme turklær, lue, votter, ullundertøy

- godt fottøy

- hodelykt

- sengetøy eller sovepose

- snack / mellommåltid

 

Gangtid: ca 4-5 timer fordelt på to dager

Lengde: ca 10 km tur/retur

Turen starter fra Stavsro som ligger mellom Rjukan og Tuddal, langs Fylkesvei 651. Her er det stor parkering, kafeteria og godt merket hvor stien begynner. Alternativt tar vi av inn mot Gaustablikk, parkerer bilene ved "Bygget" og benytter felles shuttle-buss til Stavsro derifra.

Stien fra Stavsro er velbrukt og stiger jevnt oppover. Ca 700 høydemeter skal tilbakelegges. Underlaget starter på jord og lyng til vi passerer Store Stavsronut hvor det raskt går over til grus, stein og fjell. Vi fortsetter opp Kleivi til det flater noe ut. I krysset med løypa fra Svineroi gjør stien en sving vestover opp mot foten av fjellet. Siste del går fra stein til stein i gode svinger opp til Gaustatoppen Turisthytte som ligger 1883 m.o.h.

Her får vi lagt fra oss sekker og skiftet til tørre klær før vi inntar middag og dessert i hyggelig atmosfære. Kvelden kan nytes med god utsikt og frisk luft.

Etter frokost på søndag tar vi oss ned fjellet samme vei vi kom opp og ender tilbake på parkeingen ved Stavsro. Derfra blir det felles kjøring inn til Gaustablikk der vi parkerer og tar beina fatt igjen opp til en av toppene i området: Ørnenipa eller Toreskjøkja.

Påmelding på nett.

 

Overnattingstur til Gaustatoppen med Skien Turlag

Bli med Skien Turlag på tur til Telemarks tak. Fra Gaustatoppen kan du se 1/6 av Norge, spise herlige gaustavafler og kose deg på hytta med en hyggelig gjeng! :)  ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marianne Wighus