Nærturlederkurs

Kurs

Dato
8. september kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Nærturleder
Arrangører
DNT Telemark, Skien Turlag

Har du lyst til å bli nærturleder? Eller har du allerede bidratt på turer og arrangementer, men ønsker mer kjennskap til nærturlederrollen?

Hva er en nærturleder?
En nærturleder har som oppgave å ta med folk ut på tur i nærmiljø der han eller hun allerede er lokalkjent. Nærturlederen leder gruppa gjennom hele turen, og har et spesielt ansvar for å skape trivsel og et inkluderende turmiljø. Ved behov går nærturlederen opp turen på forhånd.

Hva er en nærtur?
Nærtur er turer i naturpregede områder som er lett tilgjengelige og i nærheten av der folk bor og oppholder seg.

Målgruppe
Kurset egner seg for folk som allerede bidrar noe i lokale aktivitetstilbud eller som lurer på om de skal engasjere seg.
Vi anbefaler alle våre frivillige til å ta DNTs ambassadørkurs. I tillegg anbefales det at alle som praktiserer som nærturleder har deltatt på grunnkurs førstehjelp siste fem årene.

Målsetting med kurset
Etter endt kurs skal deltakerne ha kunnskap om og innsikt i nærturlederens ansvar og oppgaver. Dette innebærer kjennskap til hvordan planlegge kortere turer og aktiviteter i nærområdet, grunnleggende kunnskap om utstyr og bekledning for turer i nærområdet og kjennskap til det å være turleder med vekt på organisering og sosialt miljø.

Oppmøte
Kurset i Mai gjennomføres ved Jambakk tursithytte i Kragerø kommune.

Kurset i september gjennomføres i området rundt Skien fritidspark.  

Pris
Medlemmer: 400,-
Ikke-medlemmer: 800,-

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Bjørn Landfald Rasmussen