Kom-deg-ut-dagen til Rønnomnibben

21 turklare møtte opp for å bli med på denne turen til Rønnomnibben(615moh) som er er kanskje Drangedals mest spektakulære topp.

Gautefall turlag har gjort en jobb med å merke og legge til rette for at flere skal finne frem til denne flotte toppen i Tørdal,  
Turen starter ved den gamle husmannsplassen Haslestad ved Åse og stigningen begynner med en gang. I begynnelsen går vi på en traktorslepe, men vi svinger fort  mer nordover  inn på en en gammel hestevei og gamle stier. Det regnet jevnt og trutt stort sett under hele oppstigningen, og det var litt sleipt noen steder. Når vi kom  på høydedraget Måna (600moh) fikk vi en fin utsikt mot Rønnomdalen på den ene siden og Vrålstad på den andre siden. 

Rett før vi kom opp på Måna ble tre- fire stykker av følget stukket opp til flere ganger av hissige jordveps. Tydeligvis hadde vi hadde forstyrret en koloni som må ha hatt bolet sitt rett i stien. Heldigvis gikk det bra med alle sammen. 
Fra Måna og bort til nibben er det tre tverrdaler som er litt krevende. På den ene så var tau et godt hjelpemiddel et par meter. Det var sleipt på bakken og på svafjellet i tillegg, så vi tok oss god tid.

Ved oppstigningen til selve Rønnomnibben er det nå to valg. Den ene er litt lett klatring, det er hengt opp tau som man kan bruke. Det er også merket sti på østsiden slik at man kan gå rundt til nordsiden og møte stien som er merket fra Tørdal. Turen til toppen blir da 300 meter lenger men enklere å bruke. 

Dette er en tur de fleste kan gå. Man kan også ta med hunden på denne turen fordi man slipper klatring. Vi brukte 3 timer opp til toppen på den drøye 5 km lange turen.
På toppen klarnet det skikkelig opp og vi kunne nyte nistepakka i sola og betrakte den fantaskiske utsikten. Du ser langt i alle retninger, fra nibben til Rønnomdalen, oppover Tørdal eller nedover mot Bjorvann. Du ser også både Vealøs og branntårnet i Gjerstad. En liten stund var det også så klart at vi skimtet sjøen utenfor Kragerø. 

Turen ned gikk raskere, og det ble litt regn da også. Heldigvis holdt vepsen seg vekk! 
Gautefall turlag takker for en fin tur.

Skrevet av Turid Homme 6. september 2017