Barnas Turlag Porsgrunn besøkte heldiggrisene

Foto: Rebekka L. Øvre-Eide

Barnas Turlag Porsgrunn ble invitert til Borgestad gård for tredje året på rad. Her hilste på grisungene som ankom gården tidligere i mai. 

Se de fine bildene fra turen 

De fleste besøkende stoppet opp hos grisene allerede på vei inn til gården: grisungene har et stort område hvor de kan sølebade, sove, grave og løpe. Ingen tvil om at de er noen ordentlige heldiggriser! De er faktisk ganske tamme og kom gjerne helt bort til gjerdet for å grynte litt mot gjestene. Hvor mye de så kan man jo lure på, for ørene henger ganske godt plassert foran øynene. Men søte var alle enige om at de var!

Bonden Petter Borgestad ønsket alle velkommen i tunet, og fortalte litt om gårdens historie og dagens drift. Tenk at det ble funnet et ekte vikingsverd på et av jordene! Og de eldste delene av huset er over 300 år gamle. Så bar det bak låven for å se på kviger og okser; ca 50 i tallet. De er bare 1 år gamle, men jammen store og kraftige dyr. Barna synes det var veldig stas å høre rauting på nært hold og nesten våge å ta på dyrene.

Kaniner og høner bor også på gården: alle typer dyr er like interessante å studere på nært hold. Etter hvert startet de fleste på natursti: 12 spørsmål om gården og dyrene var hengt opp rundt på området. Visste du at det er 115 trær i Borgestadalleen? Eller at oksene veier 700 kg når de sendes til slakting?

Det ble ordentlig folksomt rundt bålet, og både pølser og matpakke gikk ned på høykant. Alle så ut til å kose seg i det nydelige været. Etter noen timer lot vi bålet dø ut og reiste hjemover; på sykkel, i bil eller til fots. Tusen takk til alle glade barn og voksne som møtte opp og en spesiell stor takk til bonden Petter for at vi får komme til Borgestad.