Klart for jubileumstur på Heigeitilløypa

Heigeitilløypa, opp mot Hesthomvarden, Kyrkjebygdheia
Heigeitilløypa, opp mot Hesthomvarden, Kyrkjebygdheia Foto: Kjell Peder Haugene

Førstkommende søndag 26. august er det igjen klart for en ny fottur på den knapt 20 kilometer lange turløypa fra Holmevatn på Kyrkjebygdheia i Nissedal og til Gautefall. I år feirer Gautefall turlag 10 og fotturen på Heigeitilløypa arrangeres for 10. gang.

Tekst: Kjell Peder Haugene

Atter en gang arrangerer Gautefall turlag den årlige fellesturen langsetter heia mellom Kyrkjebygdheia og Gautefall. Turen går mest i Nissedal, langsmed små og store vann, forbi gamle, nedlagte setrer og til topper med vide utsyn over skog og fjell og hei i en av de få, små rester av villmark som ennå finns igjen mellom de to store turistutbyggingene på heia. Turlaget har lagt ned et stort arbeid for å få til en av de første DNT-løyper i dette distriktet.

Påmelding

– For de som vil delta på turen må de melde seg på til turleder Kjell Peder Haugene snarest, og seinest fredag middag, forteller arrangøren.

– Dette er for å få en oversikt over antall deltakere som skal fraktes i buss fra møtestedet på Gautefall skisenter og inn på startpunktet på Kyrkjebygdheia. Allerede er påmeldingene godt i gang, opplyser arrangøren.

Flott tid

Folk oppfordres til å ta med god niste, fordi en regner med å måtte gå i om lag seks – sju timer før en er framme ved målet igjen. Arrangøren håper på at det også denne gangen vil være mange som vil gå en heitur i det særs flotte terrenget.

– På denne tida av året er det fantastisk flott å gå i heia, forsikrer turleder Kjell Peder Haugene til slutt.

Skrevet av Katrine Tellsgård 23. august 2018