Kom deg ut-dagen med
Barnas Turlag Porsgrunn og POT

Foto: Henriette Hack

Over 300 deltakere hadde allerede ved start møtt opp ved Stridsklev kirke for å bli med på naturstien på vei til Mule Varde under årets Kom deg ut-dag i Porsgrunn.

Tekst: Henriette Hack

I tillegg til natursti var det mange andre leker som blant annet stylter og kubb. Det ble servert pølser rett fra grillen, bålkaffe, muffins og nypoppet popcorn som familiene kunne kose seg med.

Store og små koste seg i finværet, og nede på brygga fant jeg noen som nøyt solen. De kunne fortelle at det var ca. 17 grader i vannet.

Langs naturstein møtte jeg på Nicolas på 4,5 år. Han var på Kom deg ut-dagen for første gang, sammen med bestefaren sin. Nicolas hadde akkurat sett et troll på en av plansjene til naturstien og var opptatt med full leteaksjon.

- Kanskje det er troll lengre nede i løypa, sier Nicolas.

- Se der er det et trollgjerde, sier bestefar og peker på stømgjerdene. Da må trollet være enten over eller nedenfor denne, er vi alle enige om.

Nede ved mål satt Jens fra Porsgrunn og Omegns Turistforening (POT). Han har vært med i DNT og Porsgrunn og Omegns Turistforening i tilsammen ca 30 år. I dag er han sjef for popcorn, noe som alle små som kommer over målstreken gleder seg stort over.

- Felles for alle kom deg ut-dager jeg har vært med på er at det alltid har vært fint vær, sier Jens og smiler!

Så da vet vi oppskriften på dette flotte sommer været

Nicolas på trolljakt.
Nicolas på trolljakt. Foto: Henriette Hack

Se flere bilder fra dagen her:

Skrevet av Katrine Tellsgård 2. september 2018