Kom deg til fjells i sommer

Foto: Kalhovd Turisthytte

Hva med å vandre over de vakre viddene på Hardangervidda i sommer? Nå er det flotte forhold for vandring og sykling, og vertskapene ønsker alle velkommen innom Mogen- og Kalhovd Turisthytte.

Mogen Turisthytte ligger innerst ved vestenden av Møsvatn. Stedet har lange tradisjoner som innfallsport til selve Hardangervidda og er en av viddas eldste turisthytter. Mange velger Mogen som base for flotte turer i området. Her er det muligheter for korte turer, lengre turer, toppturer og fisketurer.

For booking: send mail til mogen@dnt.no

Kalhovd ligger ved Kalhovdfjorden sørøst på Hardangervidda og er, som Mogen, en naturlig innfallsport til Hardangervidda. Det går bilvei helt fram til hytta om sommeren. Kalhovd har også en kollektivrute med hyggelige sjåfører, hvor man kan ta Kalhovdbussen på mandag, onsdag og fredag. Bussen korresponderer med buss fra Oslo. Området byr på mange muligheter for fotturer, fiske, jakt og padling. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister som ønsker å kombinere syklingen med fotturer i et praktfullt fjellterreng, og et godt valg for hytte-til-hytteturer.

For booking: send mail til kalhovd@dnt.no
Avreisetider og pris på Kalhovdbussen finner du HER!

Begge hyttene har flotte turmuligheter for både korte og lengre turer. Fra Kalhovd er stiene merket innover Hardandervidda mot Helberghytta, mot Stordalsbu og til Mårbu. Fra Mogen kan du bland annet ta turen til Lågaros turisthytte, eller steinhytta ved Sandhyl langs Kvenna, hvor du kan se prakfulle fossefall. Ønsker du en lenger tur kan du gå fra hytte til hytte, hvor du får oppleve fosser, fjell, daler og mektige furuer. 

Uansett hva du ser etter, tror vi at vi har en tur for deg, kanskje til og med drømmeturen.

Mogen Turisthytte.
Mogen Turisthytte. Foto: Katrine Tellsgård

Skrevet av Martine Laukelid 9. juli 2019