Vi anbefaler et besøk på Sommerseter

Stallen og Foreningshytta med ny grill på tunet.
Stallen og Foreningshytta med ny grill på tunet. Foto: Aasta Egeland

Visste du at vi har to hytter på Sommerseter i Luksefjell? En foreningshytte som kan leies med spesialnøkkel, og en ubetjent som åpnes med DNT-nøkkelen. Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell så dette er det perfekte stedet for en hyttetur, eller som en del av en lenger hytte til hyttetur.På Sommerseter er mulighetene mange.

Foreningshytta

Dette er en meget populær hytte, som må forhåndsbestilles hos DNT Telemark. Hytta har egen nøkkel. Om sommeren får du også nøkkel til bommen, som gir deg mulighet til å kjøre helt fram til døra. Da er også båt på Eiangen inkludert i leia.
 Hytta er trivelig innredet og utstyrt for 5 personer. Det er 2-platers gassbluss, solcelleanlegg til belysning og, i tillegg til vedovn, en propanovn, som hjelper deg å holde varmen på kalde vinterdager.
Leietaker disponerer hytta fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 på avreisedag.

Pris er 400kr per døgn for medlem, for øvrige 1000kr per døgn

Leie av hytta fordrer medlemskap i DNT.

Stallen

Stallen er låst med standard DNT-nøkkel. Hytta består av tre rom; stor gang, kjøkken m/spiseplass og stue og til slutt soverom med køyesenger og plass til 7 personer. Også i Stallen er det gassbluss, solcelleanlegg til belysning og vedovn.

Klikk her for priser for Stallen.

Sengetøy
For begge hyttene gjelder vanlige regler for bruk av eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Varetrekkene som er på er kun ment som en ekstra beskyttelse.

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur i uisolert uthus eller i uisolert forgang på Stallen. Bur finnes på stedet.

Beliggenhet og turmuligheter

Sommerseter ligger ca. 7 km fra der skogsbilveien tar av fra Bestulvegen forbi Dale mot vannet Eiangen. Rett nedenfor hytta går Eiangselva forbi, hvor det kanskje kan friste med et morgenbad? Sommerseter danner et knutepunkt for stinettet i Sauheradfjella og Luksefjell. Mot vest kommer du til Steinbruvann og selve Sauheradvidda, med Ørnenuten (811 moh) og Narefjell (805). Går du fra hytte til hytte blir Fugleleiken et naturlig mål (10,8 km) i sørvestlig retning. Mot øst går seterstien gjennom Sondalsfjellområdet, som er et fredet villmarksområde, forbi Rønningslia mot Godal og med mulighet for å gå videre til Solumhytta (8,4km). Underveis bør du ta en avstikker til Storefjell (745 moh), med praktfull utsikt. 2 km nord for Sommerseter finner du vannet Eiangen, med fiske- og bademuligheter. Fiskekort får du her eller hos oss i vår butikk og infosenter.I dette området ligger også Skiens høyeste fjell, Skårrafjell (814 moh). Stien fortsetter her videre nordøstover til Sveinsbu gjennom variert skogsterreng.
Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell.

Sommerseter er nå tilgjengelige for nettbooking her.