10 nye turledere i DNT Telemark

Denne helga befant ti deltakere og to kursholdere seg ved Fugleleiken Turisthytte på Svanstul for høstens grunnleggende turlederkurs.

Grunnleggende turlederkurs er det andre steget på DNTs turlederstige. Alle deltakeren har tidligere deltatt på ambassadørkurs, før de denne helga tok turen til Svanstul. 

I strålende høstsol møttes deltakere og kursholdere på parkeringa på Svanstul lørdag kl. 10. Etter en kort introduksjon starta turen mot Fugleleiken Turisthytte, kursets "klasserom" for teoridelen og overnattingssted for natta.

Vel framme ble alt fra orientering og turplanlegging til turlederrollen og bekledning gjennomgått. Dette ga alle deltakeren grunnlaget for dag to, som gikk med til å utøve turledelsesteorien i praksis på tur til Nare. I løpet av den praktiske delen fikk alle prøve seg som turleder og fikk erfare hvordan en bør reagere i forskjellige situasjoner som vil kunne oppstå i virkeligheten. 

På grunnleggende turlederkurs skal man bli rusta til å ta med andre på tur om sommeren på merka løyper. En skal lære teknikker for planlegging og gjennomføring av turer, samt hvordan informere og motivere deltakerne både før og underveis. Det er et balansert forhold mellom teori og praksis, og det er i tillegg tid til sosialt rundt middagsbordet, bålet og godteskålen. Natta ble for de fleste tilbrakt inne på turisthytta, mens noen hang opp hengekøyer for å nye den klare natta under stjernehimmelen.

DNT Telemark har nå fått ti nye turledere. Vi gratulerer dem alle og ser fram til å bli med dem på tur!

Lyst til å bli turleder eller vil du vite mer om DNT?
Bli med på turlederstigens første ledd, ambassadørkurset, i november og les mer om DNTs turlederstige her

Skrevet av Katrine Tellsgård 22. september 2019