Høsttur til Lifjell med Klart det går

Foto: Tone Dagny Mikelborg

Fredag satte gjengen i Klart det går kursen mot Lifjell og den nye DNT hytta ved Gavlesjå, Himingsjå.

Fredag 20.9 møttes vi ved DNT kontoret i Hjellen, og satte kursen mot Lifjell og den nye, fine DNT hytta ved Gavlesjå, Himingsjå.

Himingsjå ligger mellom det fine fjellvannet Gavlesjå, og den majestetiske toppen Himinhgen. I dette området er det muligheter for korte og lange turer, stølsbesøk, fiske og topptur.

Himingsjå er ubetjent med ca 40 sengeplasser til sammen, og den er ny og innbydende. Den ligger lett tilgjengelig 1 km fra parkeringa på Notodden sida, og er vel verdt et besøk!

Fredag kveld var det innlosjering og middag som stod på programmet, og chili con carne smakte godt når vi endelig fikk satt oss til bords. Lørdag morgen våkna vi til strålende sol, og det ble bålfrokost og turplanlegging. Tre stykker, Cathrine, Ruben og Emilie, la etterhvert i vei opp mot toppen av Himingen, og vi andre beveget oss ned mot Gavlesjå. Nede ved Gavlesjå tilbrakte vi dagen med bål, fisking, tur, skravling og hygge, og utpå dagen fikk vi melding om at de tre andre var nådd toppen!

Alle sammen var tilbake på hytta før middag, bålet ble tent og det var grilling, mange diskusjoner og hygge.

Natta ble for noen tilbrakt i telt eller hengekøye under en utrolig stjernehimmel, og tidlig morgenen etter var det bålfrokost for hele gjengen.

Det var en kjempefin høsttur for Klart det går, og vi har snakket om at dette må gjentas neste år. Det ble mange Lifjellfrelste på turen!

Neste tur er lørdag 12. Oktober. Da er det padling som står på programmet.

Skrevet av Tone Dagny Mikelborg 26. september 2019