Vinter på Sommerseter

Storslått utsikt på vei fra Svanstul til Sommerseter.
Storslått utsikt på vei fra Svanstul til Sommerseter. Foto: Gry Marie Øya

Nyt puddersnøen på en av de to koselige ubetjente hyttene på Sommerseter.

Tross sitt solfylte navn er Sommerseter en skikkelig perle også på vinterstid. Spenn på deg skia på Svanstul parkering og gå via Steinbruløypa inn til hyttetundet. Steinbruløypa er kun delvis oppkjørt per dags dato, og det siste stykket er i upreparert terreng gjennom skogen, så fjellski er å anbefale.

Du kan også kjøre til Dale i Luksefjell. Der er det en parkering innenfor bommen, og 6 km på ski inn på delvis uprepart løype. Om du har behov kan snøscootertransport bestilles hos Harald Skyer på tlf. 35599545 eller mobil 90872903. Mobilforholdene er dårlige i området, men send en sms og så ringer Harald deg tilbake.

På Sommerseter ligger den ubetjente DNT-hytta, Stallen, som kan låses opp med DNT-nøkkelen og Foreningshytta som også er ubetjent, men krever spesialnøkkel. Denne nøkkelen kan hentes på tursneteret i Torggata 15 i Skien. NB! Tursenteret er stengt lørdag 7. mars, så spesialnøkkelen må hentes i løpet av fredag 6. mars mellom 10:00 og 16:00.

Visste du at som medlem i DNT får du rabatt på alle hytteovernattinger? Klikk her for å bli medlem du også.

Lyst til å fylle på med vafler og varme på vei til eller fra Sommerseter? Fugleleiken Turisthytte holdes åpen for vaffelsalg av frivillige både lørdag og søndag mellom 10 og 16. Velkommen inom!

Kunne du tenkt deg å hjelpe til med vaffelsalget neste helg (14. og 15. mars)? Å være vaffelvakt er en veldig koselig jobb! Ta med deg familie eller venner, få en gratis hyttetur fra fredag til søndag og vær med på å gjøre skituren til alle som er innom enda bedre.

Inne på Foreningshytta er det lunt og trivelig.
Inne på Foreningshytta er det lunt og trivelig. Foto: Katrine Tellsgård