Digitale kart og kompasskurs

Foto: Thor Olav Sørensen

På tide og lære seg noe nytt, eller gjøre turen mer spennende for barna? Kanskje bli trygg på å ta turen utenfor de merkede løypende? Hvorfor ikke bli bedre på kart og kompass i vår?  

Bli med på digitalt kart- og kompasskurs

Kartopplæring kan være spennende og motiverende for store og små. For de små blir det nesten som en skattejakt, og for de store har man mulighet til å komme på nye steder, også langt utenfor allfarvei ettersom erfaringen stiger. Ta med deg kartet på tur, og gjør det til en vane å vite hvor du er på kartet enten det er papirkart eller digitalt.

Andre muligheter er å legge en liten «gulrot» i enden, for eksempel å sjekke inn i vår digitale turpostkasse gjennom appen SjekkUT? Her kan man ta bilde når man er innenfor en viss radius, og så får man DNT logo og navnet på turmålet på bildet.  Legg det opp som en tur med matpakke og god tid. Man blir ofte også tatt ut på nye områder, kanskje det er her du møter din neste drømmespot for hengekøyetur eller sopptur til høsten?!

Erfaring og kunnskap med bruk av kart vil gi en ny dimensjon til turlivet, det vil gi deg mestring og ikke minst en trygghet når du er på tur. Du vet (nesten) alltid hvor du er!

Vil du ha hjelp på veien har DNT Telemark kart- og kompasskurs hvert år som du kan være med på. Her lærer du det grunnleggende du bør vite, og i kombinasjon med praktisk øving, er du langt på vei til å mestre kartets hemmeligheter. Har du lyst til å sette i gang allerede nå med å lære deg kart og kompass, anbefaler vi deg å ta DNT sitt nye digitale kart- og kompasskurs!

Dette finner du her:

https://dnt-open.motimate.app/training/course/kart-og-kompass/chapter/hvorfor-skal-jeg-laere-meg-dette

Lykke til med opplæringen, og ikke minst med å finne frem til nye perler i Telemarks natur!

PS: Skal du ha turkart skal du vite at i Friluftslivet hus i Skien har DNT Telemark et stort utvalg av turkart for hele landet. Ta kontakt så hjelper vi deg! Vi holder til i Torggata 15 ved landmannstorget.

Tekst: Dag-Øyvind Olsen Djuvik

Involver barna i bruken av kart og kompass!
Involver barna i bruken av kart og kompass! Foto: Dag-Øyvind Olsen Djuvik

Skrevet av Jenny Flobak 15. mai 2020