Sommeren er her! 

Foto: Preben Herregaarden

Nå som sommeren endelig melder sin anmarsj med sol og varme er det deilig å kunne kjøle seg ned på badetur. Og hva er vel bedre når man også kan kombinere dette med en fin rundtur i lokalområdet? 

Turstien som går via Gulset-Ulsvann-Tvittingen er en 8km lang variert rundtur med flere bademuligheter. Turen er på lett sti eller tømmerveg og er en fin måte å utnytte finværetpå. Nå som sommeren kommer og det fort blir varmt er det lurt å pakke lett og lite. Ultra-Sil Nano Daypack er en praktisk ryggsekk som lett kan pakkes sammen og erstatte den normalt tyngre tursekken. 

På de varme sommerdagene i vente er det viktig å ta med seg masse vann på turen. For å unngå at vannet blir varmt når man er fremme, er termoflasker veldig kjekt. Flasken Curve Bottle holder vannet like kaldt gjennom hele turen og er lette å få plass til i sekken. På de aller varmeste dagene frister det med et forfriskende bad for både store og små, og med hele familien på tur kan det fort bli tungvindt å ta med badehåndklær. Heldigvis finnes det enklere alternativer (AirliteTowel) som tar mindre plass i sekken enn nisteboksen. AirliteTowel er praktisk og effektiv og tørker i tillegg fort etter bruk, som gjør at turen fort kan fortsettes. Etter et bad  er det viktig å skifte inn i tørre og rene klær før man vender snuta hjemmover, og da kan det være lurt å velge et alternativ som både holder deg varm men samtidig puster. Devolds t-skjorte av Merinoull gjør nøyaktig dette samtidig som de friske fargene lyser deg godt opp i skogen. 

Ved å bli medlem i DNT bidrar du til å holde turstier som denne vedlike samt merking av nye turstier. Er du medlem får du også blant annet egen medlemspris på alt av turutstyr, og mulighet for å besøke en av de mange flotte hyttene. Meld deg inn her

Les mer om den fine rundturen Gulset-Ulsvann-Tvittingen her


Foto: Mina Borgejordet Simones

Skrevet av Henriette Hack 11. juni 2020