Miljøforkjemper og friluftsentusiast Jon Ingebretsen invitert til det kongelige slott

Kongeparet ønsker å hedre innsatsen som gjøres av aktive eldre over hele landet. Jon Ingebretsen er en kjent og kjær sjel i Telemark og DNT, i år er han blitt invitert til samlingen av ildsjeler på slottet med Afternoon Tea.  

Afternoon Tea er en gammel, engelsk skikk Dronning Maud tok med seg til slottet. Tradisjonen med et lite teselskap med kaker på ettermiddagen stammer helt tilbake fra midten av 1800-tallet.

Siden 1957 har Ingebretsen vært knyttet til Telemarks høyeste fjell, Gaustatoppen. Drivkraften som dro han dit som 16-åring kom innenifra og siden den gang har det blitt over 1200 turer til toppen. Han er fortsatt delaktig i og levende opptatt av Gaustadagen, som initiativtager til den store festdagen på Gaustatoppen, hvor formålet med turen er å skape en topptur der kultur forsterker naturen.

– Gaustadagen er også kjent i de "kongelige kretser" gjennom invitasjoner dit fra tidligere år, sier Ingebretsen.

Ingebretsen er en aktiv og engasjert mann, han har gjennom mange år bidratt på frivillig og dugnadsbart nivå innenfor mange samfunnsområder, fra humanitært og kulturelt engasjement og verv innenfor FN-systemet, til natur-, miljø-, og frilufslivsengasjement, og politisk engasjert innenfor flere områder. Han er også initiativtager til Norsk Naturskule i Vrådal, der han fortsatt er delaktig i driften som naturveileder. Naturskolens motto er "Med naturen som klasserom" og hovedmålgruppen er elever i grunnskolen.

– Årsaken til at jeg ble utpekt som ildsjel kjenner jeg ikke til, med i Friluftslivets år var muligens valget på meg naturlig. Uansett er det hyggelig å bli satt pris på som ildsjel, forteller Ingebretsen.

Den spesielle dagen hvor kongeparet vil hedre ildsjelene på det kongelige slott er satt til torsdag 15. oktober.

Skrevet av Hanne Findal 18. september 2015