Velkommen til idylliske Fugleleiken!

Foto: Katrine Tellsgård

Ta med nære og kjære på hyttetur til den ubetjente DNT hytta Fugleleiken. Her er det flotte turmuligheter enten målet for turen er å plukke bær, nå en topp, eller rett og slett bare nyte den fine naturen.

Fugleleiken ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Mange kjenner denne hytta som vaffelhytta på Svanstul som du har vært innom å kjøpt vaffel på under skituren! Denne hytta er minst like fin i sommerhalvåret og er tilrettelagt for blant annet barnefamilier og andre som måttet ønske seg flotte naturopplevelser i Sauheradfjella.

Turmulighetene rundt hytta er mange, ønsker man å gå på noen av toppene i nærheten er Nare (805 moh) og Ørnenuten (811 moh) absolutt å anbefale. Å gå fra hytte til hytte vil også gi fine turminner, og både Sommerseter og Solumhytta ligger i gåavstand (husk at hytteopphold må bookes i forveien). I bærsesongen er det lurt å ta med det man kan av bøtter og spann, da du gjerne finner multer, blåbær, og tyttebær i området. Hvis jakt- og fiskeinteressen er større enn den for bærplukking og turgåing, kan Svanstul og de mange andre vannene i området være noe for deg (husk fiskekort).

Med andre ord er dette en flott feriemulighet som vil skape gode minner i godt miljø! Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Fugleleiken, og håper du vil utnytte deg av DNT sitt hyttetilbud!

For enda mer informasjon om Fugleleiken gå inn på nettsiden til UT.no:  https://ut.no/hytte/3.2010/

Fugleleiken er ledig hele august og store deler av september. Booking gjør du enkelt
her!

Er du ikke medlem? Les om medlemsfordelene her, og hvordan du som medlem bidrar her. Som medlem av DNT får du også gunstigere pris for booking av våre hytter.

Foto: Katrine Tellsgård

De flesteste kjenner Fugleleiken som vaffelhytta, og med god grunn! Her står hardtarbeidende frivillige på for at du skal kunne nyte rykende ferske vafler på vinterstid!

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 7. august 2020