Alle Ti-topperne er inntakte 

Det foregår anleggsarbeidet rundt Sørmyråsen.

Varden

omtaler i sin sak i nettavisen i dag at det er problemer å ferdes i området pga dårlig veier.

Skagerak Energi holder nemlig på med å fjerne de eldgamle mastene i det populære turområdet.

Dette berører ikke ferdelsstiene som går opp til Sørmyråsen, Piggen og Hvitsteinstjern. Men det er en traktor/maskin bortenfor for parkering ved Voldsveien. Det er mange traseer opp til disse stedene som er mulig å bruke! 

Turistforening ønsker alle en god topptur, enten det er til Piggen, eller en av de andre Titopperne

Se videre hva Skagerak Energi sier om saken nedover i artikkelen.

Linjeriving i Skien og Bamble

I perioden 2015 til 2017 vil det rives 54 kilometer med høyspentledning i Bamble og Skien. Turområdene i nærheten av de aktuelle ledningene vil være preget av anleggsarbeidene.

De aktuelle høyspentledningene som skal rives går i stor grad gjennom friluftsområder nord og vest i Skien og nord i Bamble. Det vil påvirke løyper og stier i områdene.  

Blir minst like bra som før
- Det er dessverre slik at det blir sår i terrenget når vi jobber med saneringen. Informasjonsskilt er satt ut flere steder der vi opplyser om aktiviteten, forteller prosjektleder Runar Torpe Lien i Skagerak Nett.  

Torpe Lien forsikrer at Skagerak vil forlate området minst like fint som det var før anleggsarbeidet startet. Stier og løyper som er berørt av transport istandsettes og ryddes så raskt som mulig etter bruk.

Sikkerheten viktig
Anleggsarbeidet utføres med anleggsmaskiner og helikopter som i perioder vil medføre støy på de ulike ledningsstrekkene.

- For å redusere faren for ulykker vil det i korte perioder være nødvendig med ferdselsrestriksjoner på veier i nærheten av ledningene mens arbeidet pågår, forteller Torpe Lien. 

Han anmoder folk som ferdes i området om å holde avstand til anleggsarbeidet og følge anvisninger på skilter og informasjon fra anleggsarbeiderne.

Skrevet av Hanne Findal 23. september 2015