Flekkerhytta på Svanstul

Flekkerhytta, Svanstul
Flekkerhytta, Svanstul Foto: Rine Grinilia

Familiehytta, vennegjenghytta, ro i sjela-hytta – kjært barn har mange navn. Jeg vil si Flekkerhytta passer for alle! Det er både en koselig og samtidig en utrolig lettvin og praktisk hytte. Hytta ligger ved idylliske Svanstulvann, her er det flott å padle, fiske og ikke minst ta et forfriskende bad.

En varm sensommerdag i august var vi pakket og klare for hyttetur. Det var meg og Theodor, sønnen min på 2 år, mamma og den lille hunden hennes, Lucky, som skulle på tur. Turen skulle denne gangen gå til Svanstul der vi var heldige og skulle bo på Flekkerhytta

Når vi kom frem og Theodor fikk se at det var klatrevegg på enden av hytta gikk smilet omtrent rundt. Vi skjønte fort at dette kom til å bli populært. Hytta har også en egen natursti, med oppgaver på poster i en fin løype ved hytta. Det er også muligheter for å benytte seg av grillhytta som ligger en liten spasertur opp stien ved hytta. Med andre ord så finnes det aktiviteter for alle. 

Hytta som består av 2 etasjer har et aktivitetssenter i 1.etasje. Her finnes kjøkkendel og spiseplass til mange. Denne delen er perfekt for større grupper og leies gjerne ut til skoleklasser. Da får de også benytte kanoer og redningsvester som hytta er utstyrt med. Det er bilvei helt frem til døra, så det er enkelt å få fraktet både passasjerer og bagasje.

Vi overnattet i 2.etasje som er selve utleiedelen til overnatting. Det er Skien Turlag som leier ut denne delen. Her er det 2 soverom i tillegg til stue/kjøkken. Totalt er det sengeplasser til 6 personer. Vi hadde med andre ord god plass! Det ble en koselig og lun stemning på ettermiddagen og kvelden inne på hytta. Vi laget god mat og slappet av med turbøker vi lånte på hytta. Theodor fant frem et aktivitetshefte fra hylla og var godt fornøyd. 

Da vi var klare for morgendagen startet vi med morgenbad og spiste god frokost på hytta før vi gikk ut på tur. Vi fulgte grusveien inn til Fugleleiken, en av de andre hyttene som Skien Turlag også leier ut. Vi fant både bringebær og blåbær mens vi gikk, og så til og med en hare som hoppet bortover veien. Det finnes mange turløyper i Svanstulområdet, enten man går til fots, går med barnevogn som vi gjorde, sykler eller bruker ski på vinterstid!

Svanstul er fint året rundt og jeg anbefaler at du tar deg en tur :) Book oppholdet ditt her!


Turhilsen fra

Rine, Theodor, Randi og Lucky


Vedlikeholdsarbeid!
Vedlikeholdsarbeid! Foto: Rine Grinilia

Skrevet av Rine Grinilia 26. august 2020