Tips til utefeiringen

Foto: Marius Dalseg Sætre

Her finner du gode aktivitetstips til en morsom 17. mai-feiring ute i det fri.

Leker tar fest eller feiring til et annet nivå. Disse tipsene er fine både om du har små barn, er en vennegjeng eller par.

Husk premier. Det skjerper konkurranseinstinktet!

1. POTETLØP
Lag en løype med start og mål. Fyll tomme brusflasker med vann slik at de står støtt og lag en slalomløype man skal gjennom. Hver deltaker får en spiseskje og en potet. Ta spiseskjeen i munnen eller i hånden (alt etter vanskelighetsgrad) med poteten på og løp raskest mulig fra start til mål uten at poteten faller av skjeen. Faller den av, må deltakeren rykke tilbake til start. For å gjøre leken enda vanskeligere kan dere ha bind for øynene. Her er det en fordel med en hjelper som kan guide deltakerne muntlig gjennom løypa.

2. PRESISJON MED PENN
Hver deltaker fester en penn i en hyssing som knyttes rundt livet. Mellom beina på hver deltaker settes det frem en tom flaske uten kork mellom føttene. Det er om å gjøre å få blyanten nedi flasken så fort som mulig. Den som gjør dette raskest, vinner.

3. SMAKSTEST
Deltakerene får bind for øynene. Så skal de smake en teskei av tre ulike ting, og gjette hva det er de smaker. Finn gjerne noe med litt rar konsistens, så blir det morsommere! Seigmenn klippet opp, oboypulver, leverpostei, appelsin, sennep, en teskei melk.

4. UTEBOWLING
Sett opp utebowling ved hjelp av tomme flasker. Treff så mange du klarer ved hjelp av en ball, steiner eller kongler. Alternativt kan dere også finne et tre dere skal treffe eller sette opp bøtter med poeng foran, som man skal sikte mot og treffe oppi. Her kan du bruke tennisballer, kongler eller stein.

5. KONGLEJAKT
Samle sammen så mange kongler du klarer på ett minutt.

6. SLÅ INN SPIKER`N
Du trenger hammer, spiker og en planke/trebit. Her er det både presisjon og kraft som gjelder. Den som klarer å slå inn spikeren på færrest mulig slag, vinner.

7. HOPPETAU
Hvem hopper lengst i ett strekk? Etter 2 minutter er det bare lov å hoppe på en fot.

8. 90-GRADEREN
Hvem klarer å sitte inntil en vegg med beina i 90 grader lengst mulig?

9. HENDENE I VÆRET 
Bruk en ballong, ball eller en gjenstand og hold det på strake armer over hodet så lenge du klarer. Dette blir fort tungt og er en real test av utholdenhet.

10. BARKEBÅTRENN
Finn en barkebit, enten på bakken eller du kan bruke bark som sitter løst fra et tre. Om du tar fra treet må du passe på å ikke ta mye, så treet blir skadet. Furubark passer perfekt til barkebåter! Se på formen på barkebiten. Kan den brukes som båt? Hvis ikke bruker du en kniv for å få riktig form på barkebiten. Husk å vær forsiktig med kniven. Lag et hull midt i barken, og fest en pinne i hullet. Du kan lage hullet med en spiss pinne, men aller lettest er det med en skrutrekker eller kniv. Fest et blad på pinnen.

Du kan også: TA DET ROLIG..
Pakk sekken med noe godt å spise og drikke, stetteglass og flagg. Finn deg et utsiktspunkt og pust ut på sitteplata, ved teltet eller i hengekøya. Nyt!

Foto: Knut Åkredalen
Foto: Sindre Thoresen Lønnes