For en oppstartshelg for Unge Naturtalenter!

Etter et langt år med venting var det endelig klart for oppstartshelg for Unge naturtalenter 3.-5. september på Flekkerhytta!

Turen startet med felles transport fra tursenteret fredag ettermiddag i retning Svanstul og Flekkerhytta. Det var god stemning på minibussen til tross for at  vi ikke hadde hatt en ordentlig introduksjon enda. Vel framme på hytta ble ungdommene møtt med to turledere fra DNT Ung Telemark som satte rett i gang med bli kjent leker. Resten av ettermiddagen og kvelden gikk til å sette opp lavvoer, fordele arbeidsoppgaver, få en kort intro til DNT, spise taco rundt bålet, og bli enda bedre kjent.

Lørdagen var frokosten klar kl.8 takket være frokostgruppa, og denne dagen skulle bli enda mer innholdsrik. Etter frokost fikk alle et kræsjkurs i kart og kompass (hvordan orientere seg og ta ut en kompasskurs), dette skulle bli nyttig info for resten av aktivitetene. Etter kræsjkurset var det duket for rebus med orientering i området rundt hytta. Noen slet litt med de ulike oppgavene mens andre gikk i litt feil retning, men etter i underkant av 2 timer var alle gruppene tilbake på hytta og klare for lunsj! Etter lunsj prøvde vi oss på en challenge som gikk ut på å henge opp så mange hengekøyer som mulig over hverandre uten å bruke stige. Rekorden vi skulle slå var på 7 og det greide vi med solide 10 hengekøyer over hverandre. Når kvelden nærmet seg var det tid for bålpakke med laks, kakao og grilla marshmallows pluss enda mer god stemning før det var tid for å legge seg. Denne natta var det #nattinaturen som går ut på at man (om mulig) skal sove ute - noe vi selvfølgelig måtte være med på. Vi fikk gode tips og triks for å sove ute før vi forlot den varme bålpanna og la oss i hver vår hengekøye.

Søndag, siste dag i oppstartshelga ble brukt på en tur rundt Svanstulvatn med  å ta ut kompasskurs til ulike steder langs ruta i tillegg til steinkastekonkurranse, og sette teorien fra lørdagen ut i praksis. Mot slutten av turen tok vi en sving om Fugleleiken og området rundt for en velfortjent lunsjpause, før vi vendte nesa tilbake mot Flekkerhytta. Vel tilbake på hytta var gjengen effektive med å komme i gang med vasking og rydding slik at det ble tid til enda litt flere sosiale aktiviteter. Mens vi ventet på minibussen som skulle ta oss tilbake til Skien gikk det i kubb, kortspill og en oppsummering av helga + utdeling av diplom for fullført ferskingkurs som tross alt var målet.

Takk for turen! Gledes til neste gang vi sees i slutten av september!


I bildeserien under får du et lite innblikk i helgen på Flekkerhytta!

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 9. september 2021