Flott helg i vrådal

Foto: Guro Skaara

Det ble en strålende helg i Vrådal under årets lokallagssamling!

Allerede fredag startet årets lokallagssamling med ambassadørkurs på kvelden, der de påmeldte fikk en innføring i hvem vi er DNT og hva vi jobber for. Denne gangen var vi så heldige å få med en gjeng fra DNT Vestfold også. 

Lørdag morgen etter frokost startet vi med en felles samling, der vi ble litt bedre kjent med hverandre. Over 60 stykker hadde tatt turen til Vrådal for helgens samling. Daglig leder i DNT Telemark, Jon Atle, startet med å ønske velkommen, før det ble et lite foredrag om medlemsrekruttering. 

Kl.11 var det tid for å starte på dagens sesjoner, mens gruppen som skulle ta nærturlederkurs dro av sted. Dagens to sesjoner handlet om frivilligheten og samhandling mellom DNT Telemark og Vestfold. Vi var heldige som hadde fått besøk av Anja som jobber i DNT sentralt, som ledet sesjonen om frivillighet. I sesjonen om samhandling mellom Telemark og Vestfold ble det snakket om hvordan foreningene fremover kan jobbe sammen. Det ble tid til gode samtaler i nydelig solskinn
Det ble tid til gode samtaler i nydelig solskinn Foto: Guro Skaara
Generalsekretær Dag Terje ble med på morgenbadet med DNT Ung.
Generalsekretær Dag Terje ble med på morgenbadet med DNT Ung. Foto: Guro Skaara
På nærturlederkurset fikk de en innføring i kart og kompass.
På nærturlederkurset fikk de en innføring i kart og kompass. Foto: Guro Skaara

Sola skinte hele formiddagen, så det ble tid til en ekstra lang lunsj der vi også fikk nyte litt sol. Etter en nydelig lunsj var det tid for del to av sesjonene, og det var en engasjert gjeng med frivillige som gikk i gang med del to. Etter litt snacks og frukt var det tid for et dagens store høydepunkt - foredrag med Psykolog med sovepose. Vi fikk høre et interessant foredrag om hvor mye naturen kan bety for psykisk helse, og hvor viktig det er å få med folk ut på tur. 

Dagen ble avsluttet med en nydelig 3-retters fra kokk Ole. Under middagen ble det delt ut diplomer til alle som hadde vært med på ambassadørkurs og nærturlederkurs. I tillegg fikk de flinke ungdommene i Unge Naturtalenter beviset på at de har bestått grunnleggende turlederkurs - nemlig Turlederlua! Ekstra stas var det at det var selveste generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang, som delte ut diplomene og luene. Bålpannene ble fyrt opp utenfor, og det ble tid til gode samtaler med nye bekjentskaper og marshmallows på bålet. 

For noen startet søndagen ekstra tidlig og ekstra kaldt. Kl.07 var det tid for bading og badstu med gjengen fra DNT Ung. En god gjeng dukket opp og fikk tatt seg et friskt morgenbad i vannet som holdt 9 grader. Heldigvis var vi så heldige å få låne badstu av en av våre frivillige, så det var ekstra godt å komme inn i varmen. 

Etter frokost var det tid for søndagens fellessamling. Dag Terje ga oss et foredrag om veien videre for foreningen, før vi fikk høre noen av suksesshistoriene fra lokallagene våre. En ordentlig inspirerende start på dagen! 

Flinke frivillige fra Kviteseid Turlag hjalp kokk Ole med mat og servering.
Flinke frivillige fra Kviteseid Turlag hjalp kokk Ole med mat og servering. Foto: Guro Skaara

Samlingen ble avsluttet med fellestur sammen med Kviteseid turlag som hadde lagt opp til to ulike turer. En flott avslutning på helga. Tusen takk til alle som tok turen til Vrådal denne helgen! Det ble en inspirerende og motiverende samling, og vi håper alle som deltok hadde en flott helg. Vi gleder oss allerede til neste gang!

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 1. november 2021