Tar Pusterommet UT

Foto: Guro Skaara

I dag ble den aller første turen med DNT Telemark og Pusterommet gjennomført. 

Gjennom et nytt samarbeid kalt «UT Pusterommet» har Aktiv mot kreft og Den Norske Turistforening gått sammen om å tilrettelegge for turer som blir en forlengelse av treningssentrene på sykehusene. I Skien markerte vi i dag starten på samarbeidet med en fellestur for brukere av Pusterommet. Målet med samarbeidet er at man ved bruk av lister i UT-appen skal motivere kreftpasienter, deres familie og venner til turer i nærområdet.

I dag var vi 13 stykker på tur, under kyndig veiledning av Kari Hella, turleder i lavterskelgruppa til Skien turlag. Målet for turen var "Trollets hjerte", en fin gapahuk med universell utforming, som er tilgjengelig for alle. Etter en rundt på litt over 1 km var det tid for en liten rast i gapahuken, der vi også fikk sjekket inn i UT-appen. Det var god stemning og alle virket veldig fornøyde med turen. 

Tusen takk til Kari som ledet oss trygt på turen, og for god informasjon underveis. Vi håper dette tilbudet kan motivere enda flere til å komme seg ut på tur! 

Foto: Guro Skaara
Pusterommet er et trenings- og aktivitetssenter for kreftpasienter. På Pusterommet kan man få veiledning og tilrettelagt fysisk aktivitet, individuelt og i grupper, før, under og i en begrenset periode etter kreftbehandling. Pusterommet retter oppmerksomheten mot betydningen av fysisk aktivitet og trening som kilde til mestring, både fysisk og psykisk, i forbindelse med kreftsykdom (aktivmotkreft.no)

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 9. november 2021