Adventskalender luke 12

Foto: Line Hårklau

På mandag er det Luciadagen! Hva med å tjuvstarte feiringa, og lage deilige lussekatter på søndagsturen i dag?

Her finner du oppskrift på lussekatter lagd på bål eller primus!


Du kjenner kanskje UT.no som en kjekk tur-app, med gode kart over merkede stier, turforslag og DNT-hytter.

Men visste du at UT også er full av inspirasjon, blant annet til matlaging på tur? 

I dag deler vi et tips gitt av Kirsten Winge og Arne Nohr. Flere kan du lese her!

Slik gjør du:

  • Bland det tørre og tilsett olje og vann. Deigen eltes til den blir smidig og fin.

  • Tilsett mer mel hvis den er klissete og tynn.

  • Del deigen i 10 emner og trill lange pølser som tvinnes rundt en pinne.

  • Stek pinnebrødene ved å holde pinnen over glørne eller med god avstand til flammene, til de får en gyllen farge.

  • Rosiner kan stikkes inn i pinnebrødet når det er stekt.

Dette trenger du:

  • 6 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 2 dl vann

  • 1 dl olje eller smeltet smør

  • 1/2 gram knust safran

  • 1/2 ss sukker

  • Rosiner til pynt

Foretrekker du primus over bål, kan du lage tradisjonelle S-formede lussekatter. Bruk svak varme og lokk, og husk å snu lussekattene ofte, så de ikke blir brent. 

God tur!

Kirsten og Arne griller lussekatt-pinnebrød.
Kirsten og Arne griller lussekatt-pinnebrød. Foto: Line Hårklau

Skrevet av Helga Drøyli 12. desember 2021