Frivillighetens år!

Foto: Trond Ihle

Endelig er året her, året da vi skal feire frivilligheten ekstra mye!

2022 er nedsatt av regjeringen som frivillighetens år. Det betyr at lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og til å få flere med!

Vi i DNT er helt avhengig av frivilligheten og dugnadsarbeidet som legges ned hvert eneste år. Uten denne frivillige innsatsen er det ikke mulig å opprettholde tilbudet som i dag finnes med merkede stier, hytter og aktiviteter. Gjennom hele året kommer vi til å ha ekstra stort fokus på frivilligheten, og vi håper at vi får synliggjort den enorme innsatsen som våre frivillige legger ned. Derfor kommer du i året som kommer til å bli bedre kjent med våre frivillige og alt det arbeidet de legger ned. Men vi håper også at vi kan inspirere enda flere til å bli frivillige! Som frivillig i DNT kan du bidra med mye forskjellig, og alle er hjertlig velkomne til å bli med. 


Dugnad på Øitangen er både sosialt og lærerikt!
Dugnad på Øitangen er både sosialt og lærerikt! Foto: Ruth Ellegård
Foto: Jorunn Karlberg Tveiten

Vi kommer til å vise frem ulike måter å delta på som frivillig, og håper at du finner noe du synes virker spennende. Kanskje har du håndverkserfaring, liker å male, legge gulv eller lage mat? Eller kanskje du har lyst til å lære noe nytt? På våre hyttedugnader får du muligheten til å bruke erfaring du allerede har, men også muligheten til å lære noe nytt. 
Allerede i slutten av januar er det tid for dugnad på vakre Øitangen! Meld deg på og du vil få en opplevelsesrik uke, nye bekjentskaper og følelsen av å være med å bidra i fellesskapet. 

  

Eller hva med å klargjøre Telemarks tak klar for en ny sesong? Gaustatoppen Turisthytte skal klargjøres både ut- og innvendig, det skal i tillegg fraktes varer opp med banen. Her får du en fantastisk opplevelse 1883 moh, når vi inviterer til spa-dager! 


Alle er velkomne til å melde seg på denne dugnaden, men vi ønsker å forberede deltakere på at dette blir en arbeidsdag av det tunge slaget. Det vil hele tiden være rom for mye sosialt, gode måltider og hyggelige pauser, samt Telemarks råeste nedkjøring dagen derpå, hvis været tillater det. En opplevelse for livet, rett og slett! 

Litt senere i vår skal også Mogen klargjøres for en ny sesong. Her kan du bli med på en sosial vårdugnad med vask, hagestell, maling og adhoc oppgaver. Hytta skal klargjøres til sommersesongen 2022, og vi er spente!

I år ønsker vi å ha serlig fokus på vår lille personalbolig, Kvithytta. Her skal byttes interiør, males så våre ansatte har ett bra sted å bo gjennom sommeren. Det blir lagt vekt på at du skal få relevante oppgaver som du behersker. Dette er en hyggelig dugnad fra onsdag til fredag hvor vi ankommer på onsdag, etter en båttur over Møsvann.

Flere dugnader blir lagt ut i tiden fremover, så følg med i vår turkalender for å få med deg de kommende dugnadene. 

Godt nytt frivillighetsår!

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 5. januar 2022