Tursenteret tipser - Utstyret du trenger til påsketuren

Foto: Lisbeth Syftestad

Påska er godt i gang med fint vær og noe snø på fjellet! Om du tilbringer påska på fjellet, på hytta eller i nærområdet har tursenteret noen tips til deg!

Det er mye gøy man kan finne på i påska som ikke krever masse utstyr og som kan gjøres i ditt lokale turområde. Under kommer noen tips til utstyr som kan være kjekt å ha til ulike aktiviteter mange friluftinteresserte begir seg ut på i påska, samt inspirasjon til deg som ikke har lagt alle planene ferdige enda. 


Å lage mat og kose seg rundt bålet er noe mange trives med og som er til glede for både store og små. Alt fra å samle inn pinner og ved (enten den er medbrakt eller om man bruker en tursag) til å smake noe nytt og deilig rundt bålet er en opplevelse mange opplever i påska. Tursenteret ønsker å bidra med gode opplevelser rundt bålet og har derfor alt du trenger til en vellykket og morsom båltur. Tennstål er gøy å prøve seg på om man har god tid og er en morsom aktivitet som kan gi stor mestringsfølelse. Ellers er det bare å komme innom om du skulle trenge inspirasjon fra våre bøker om bålmat, praktisk utstyr som tennstål, tursag, grill/pølsespyd, bålkjele eller turbestikk. 

Husk på det generelle bålforbudet når du skal kose deg i påska!

Pakkeposer er en praktisk ting å ha med seg på tur i påskeværet når man kan risikere å få solsmeltet snø i sekken på skitur. De er både plassbesparende, ryddig og vanntette og er ekstremt kjekke å pakke i for å holde orden i sakene sine. Pakkeposene gjør at du får bedre oversikt over hva som ligger hvor i sekken, holder seg tørt og det kan komprimeres i pakkeposen og tilfører dermed mindre volum i sekken. Disse posene kan også brukes til å oppbevare klær/eiendeler på padletur,båttur,telttur og også til telefon/lommebok og andre verdisaker på en måte som gjør at fukten holder seg unna slik at du ikke risikerer å komme frem til målet med fuktige sokker og en duggete telefon.

Det er fort gjort å glemme de tingene vi trenger mest og som vi tenker minst over når vi skal på tur. I tursenteret har vi alle nødvendighetene du trenger før turen, enten det skulle være et kompass, en drikkeflaske, et førstehjelpskit ment for tursekken, en turkopp, en hals,  votter eller DNT sitt matpapir med kart over alle de 550 hyttene våre. 

Vi har også tilbud på en rekke ulike kart i påska, så om du vil ferdes i nye turområder for å oppdage nye stier er det bare å ta turen innom. 

På bildet under ser du noe av utstyret tursenteret har å by på!

Husk at tursenteret holder åpent i påska! Åpningstidene finner du her og på vår hjemmeside!

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 11. april 2022