Vårens nyttige DNT-kurs

Foto: Marius Dalseg, DNT

Har du lyst til å få bredere innsikt i DNT? Kanskje du har en drøm om å bli turleder, bidra på dugnad eller bare er nysgjerrig? Ønsker du å føle deg tryggere på å navigere når du er ute på tur, enten det er på egne tureventyr eller som turleder? Bli med på vårens ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs og utendørs kart- og kompasskurs.

Ambassadørkurs

Ambassadørkurset er det første og enkleste nivået i DNTs turlederutdanning (les mer her), og for dem som ønsker å bli turledere er det også mulighet for å melde seg på kommende turlederkurs.

Tid: 05. mai, kl. 17:00 - 20:00
Sted: DNT Telemarks tursenter i Torggata 15, Skien

Pris: Gratis

Grunnleggende turlederkurs Modul 2 Kvitseid, Vrådal

På dette kurset lærer du deg å lede turer på sommerstid der det er sti og vei i nærmiljøet. Du lærer også om rollen som turleder, turplanlegging, kart, orientering og bekledning tilpasset vær. I tillegg er et viktig element i opplæringen å lære hvordan en inspirerer og motiverer deltakere på tur.

Man må ha bestått ambassadørkurset før man kan ta dette kurset. DNT Telemark setter opp flere slike kurs i løpet av året, se vår turkalender, eller ta kontakt for å få et digitalt kurs.

Kurset vil foregå i  Vrådal, Kviteseid og Kviteseid turlag vil være ambassadører på kurset.

Fra dato: 7. mai kl. 09:00
Til dato: 8. mai kl. 16:00

Pris medlem i DNT Ung Telemark: 1000,-
Pris medlem i DNT Telemark: 1200,-
Pris ikke-medlem: 2200,-

Kart og kompasskurs ute

Den aller beste måten å lære seg kart og kompass på er å bruke disse verktøyene ute på tur. Dette er et utekurs hvor man tester ut og lærer navigasjon i praksis, alle deltakerne må aktivt delta på en tur ute i terrenget.

På dette kurset får du mulighet til å bruke teorien om kart og kompass ute i naturen sammen med andre. Det er anbefalt å ha fullført et teoretisk kart - og kompasskurs i forkant, slik at man allerede sitter inne med noe kunnskap.

Ta med: Kompass, kartmappe og kart. (Dette kan kjøpes på tursenteret vårt i Skien.) Liten matpakke og drikke til turen - vi får tid til en nistepause underveis :)

Tid: 4. mai, kl. 18:00 - 21:00
Sted: Info om oppmøtested kommer senere. Kurset holdes et sted i Skien.

Pris medlem: 300,-
Pris ikke-medlem: 600,-