Fullbookede turer

Foto: Charlotte Bryhn

Det har vært stor pågang på våre toppturhelger til Hardangervidda og Jotunheimen denne våren, så det er tydelig at interessen for bratt friluftsliv er økende. Er du en av dem som står på venteliste, eller har du lyst til å melde deg på en slik tur, fortvil ikke, vi har nå planer om å sette opp en ekstra tur på Hardangervidda etter påske!

Dato for denne turen er ikke fastsatt enda, men vi legger ut info her på hjemmesiden når programmet er klart.

Toppturer er en stadig økende trend, og det er ikke lenger bare de erfarne skikjørerne som søker slike spektakulære opplevelser. DNT svarer på etterspørselen ved å tilby guidede turer, slik at nybegynnere kan føle seg trygge på sin første topptur. 

Elin Hansson beskriver hvorfor du også bør teste dine grenser: 

Egne spor

Det er en av disse uforglemmelige vårdagene. Solen stråler fra skyfri himmel. Natten har sørget for et ekstra lite melisdryss på toppene. Alt er lagt til rette for den perfekte dagen på fjellet. 

Likevel ligger jeg, Elin, og vrir meg i spenning. Dette er dagen jeg skal teste ut om topptur er noe for meg. 

Grunnen til at jeg meldte meg på toppturkurs er at jeg alltid har hatt lyst til å suse ned en fjellside. Bekymringsløst! Uten å måtte vike for sekstiåringer med barnebarnet i løpestreng, eller en råkjørende fjortis på twintipskiene han fikk til jul. Slike farer finner man ofte i skitrekket.

Tenk å sette utfor en kritthvit fjellside hvor du kan lage ditt eget spor. Å kunne snu seg og se opp og si: «Der oppe, der var faktisk jeg.» https://www.dnt.no/topptur-for-dummies/

Skrevet av Turid Homme 24. mars 2017