Se Toke fra Toskefjell

Utsikten fra Toskefjell, eller Torskefjell, er uansett flott ut over Toke, og kanskje ekstra fin når lauvet springer ut om våren, slik som til førstkommende søndag.
Utsikten fra Toskefjell, eller Torskefjell, er uansett flott ut over Toke, og kanskje ekstra fin når lauvet springer ut om våren, slik som til førstkommende søndag. Foto: Oskar Straume

Søndag er det tid for å ta turen til toppen av Toskefjell på Straume. Da inviterer Gautefall turlag, i samarbeid med Straume idrettslag, til en flott vårvandring med Oskar Straume som lokalkjent turleder. Frammøte på Straume grendehus i Drangedal kl. 11.

Tekst: Kjell Peder Haugene

På kartet strides det om det heter Torskefjell eller Toskefjell, men uavhengig av skrivemåten på fjellet, så får turvandreren samme flotte utsikt over Toke og områdene rundt når en først har kommet til toppen på det nær 280 meter høye fjellet. Med Toke godt over 200 meter lavere, er det et ypperlig sted å se mye av bygda fra.

Men før det har turens veiviser, Oskar Straume, samlet turfolket på Straume grendehus, og gått på vei og gode stier forbi Seteren, Gamleseteren og andre steder. Straume vil fortelle om både gamle trevannledninger, seterdrifter og artige kuriositeter langs traséen.

– Turen er på omkring fem kilometer, noe bratt opp til fjellet, men vi tar det med ro slik at alle som deltar skal få muligheten til å oppleve den flotte utsikten fra toppen. Her blir det rast og spising av medbragt niste.

– I år har Barnas turlag Gautefall satt opp ei av toppturkassene sine her, så dette blir en ypperlig mulighet til å skrive seg inn i turboka og få et napp i barnas 10 på topp, forteller Oskar Straume og håper riktig mange vil finne veien til Straume denne søndagen.

Skrevet av Mikel Gonsholt 16. mai 2017