Ti-Topper'n med hengekøye

Foto: Sissel Gåre Andresen

Ikke helt ferdig med alle Ti-Topperne i år? Eller kanskje du vil prøve noen av de samme med en ny vri? Her er et tips som passer like godt for de store som for de små. 

Ti-Toppern er et viktig vår- og sommerinnslag for mange. Bant dem er Thilde Gåre Andresen (10). I fjor valgte hun å lage en ekstra liten vri på bestigningene: alle topper skulle både bestiges og overnattes på – med hengekøye!

I perioden 1.mai til 16. juni overnatta Thilde på 5 Ti-Toppere; Fantekjerringkollen, Øvrumskollen, Valås, Geitebuvarden og Fjerdingen. Hun hadde følge med storebror Oliver på to av toppene og venninne Leah på én. Det var tydelig at dette inspirerte flere.   

  • Hun ble veldig ivrig når hun først var i gang, så øvrumskollen og Valås ble gjort samme helg, forteller Thildes mor Sissel Gåre Andresen. 

Både mor og datter fikk mange koselige kvelder med lesing og fine solnedganger, grilling (før bålforbudet) og fløytespikking.

  • Kvelden på Valås var helt spesiell, forteller Thilde.

Da satt hun i lange tider og beundret himmelen under solnedgangen.

  • Ti-Topper’n er et fantastisk tilbud, med godt merkede stier og en super ryddejobb av dugnadsgjengen, roser Sissel.

Thilde avslutta fjorårets Ti-Toppsesong med å bestige Årdalsåsen, selv om hun ikke syntes det var like gøy uten overnatting. Vi gleder oss til å møte henne igjen etter årets sesong og høre om hun har fått overnatta også denne gangen.

Denne teksten står på trykk i medlemsbladet, Turglede 2019. Klikk på knappen under for å lese hele den digitale versjonen av bladet, eller kom innom tursenteret i Skien for en papirversjon!