Møte i villblomstenga på Kleppe

Søndag inviterer Drangedal hagelag og Gautefall turlag til «Villblomstenes dag» i blomsterengene på vakre Kleppe gård i Tørdal.

Else Selman vil også i år være faglig guide under «Villblomstenes dag».

Søndag 19. juni markeres «Villblomstenes dag» over hele Norden, – og også i Drangedal. I år inviterer på nytt Gautefall turlag og Drangedal hagelag til å møtes i blomsterengene, og denne gang er det på den vakre gården Kleppe i Tørdal, klokken 11.

Kjell Peder Haugene: tekst og foto

Blomsterprakten er gjerne på sitt fineste i juni, og på de sydvendte bakkene på gården Kleppe i Tørdal lyser det i gult, hvitt, rosa, rødt, blått og mange andre nyanser. For på komme til Kleppe kjører man fylkesvei 38 til Joker-butikken på Bø i Tørdal, og derfra vestover på grusvei 8 kilometer innover i heia.

 

Veilede i blomsterhavet

Med på turen som faglig guide blir Else Selman også i år. Hun vil fortelle om blomstene vi finner og gi deltakerne litt informasjon som kan være nyttig å få med seg når en selv skal lære de ulike plantene å kjenne. Det kan være lurt at deltakerne selv tar med seg en blomsterflora, hvis de har, slik at de kan gjøre notater. Turen gjennomføres uansett vær.

 

Kulturinnslag

Turen til Kleppe vil også få et lite kulturelt innslag ved at de frammøtte vil bli invitert av gårdsfolket med på en omvisning på den gamle Kleppe-kverna som står like bakom gårdshusene. Denne er restaurert for noen år tilbake og er verdt et besøk. Ellers bør folk kle seg for dagen og ha med niste og sitteunderlag.


Villblomstenes dag har vært arrangert i Norge siden 2002, og arrangementet i Drangedal har vært gjennomført en rekke ganger.

Den gamle mølla på Kleppe ble restaurert for noen år siden og er et kulturhistorisk smykke.