Har du en litt for stor allværsjakke eller fjellsko du aldri bruker?
​​​​​​​ Bytt, gi bort eller selg - det er bra for både lommeboka og miljøet!

Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes eller ligger ubrukt i skap og bod, derfor ønsker DNT ung Telemark å oppfordre til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes ♻️

Visste du at nordmenn er på topp i verden i pengebruk på sports- og friluftsutstyr? Faktisk passerte omsetningen i norske sportsbutikker i 2020 hele 21,5 milliarder kroner. Under pandemien har forbruket av sportsutstyr gått opp i takt med økt interesse for friluftsliv. Ingen andre steder i verden selges det mer sportsutstyr per innbygger enn i Norge. Som et motsvar står DNT ung for Grønn fredag (arrangeres i november, samme dag som Black friday) og Grønn onsdag (arrangeres på våren). Det er nasjonale byttedager der du kan bytte inn friluftsklær og -utstyr du ikke trenger.

Bli med på Grønn Fredag 26. november 2021!

Konseptet på Grønn fredag fungerer som følger:  

  1. Du kan BYTTE eller GI BORT utstyr til noen andre som trenger det.

  2. Du kan SELGE utstyret ditt. Du bestemmer prisen selv, og kan velge om du ønsker å være der på kvelden om en kjøper for eksempel skulle lure på noe vedrørende ditt produkt. 
    Flere DNT-foreninger har også satt opp bruktstativ i sine butikker, hvor man kjøpe turklær som av ulike årsaker ikke lenger blir brukt direkte av privatpersoner.  

Denne dagen kommer også noen representanter for Fikselauget i Grenland Husflidslag til å sitte her i tursenteret. Fikselauget ble startet tidlig i høst, og har som mål å ruste folk til å foreta enkle reparasjoner på egen hånd. Blant annet lærer de bort isying av glidelåser, stopping av sokker, noe omsøm, bruk av symaskin, samt sliping av kniver. På Grønn Fredag kommer de til å vise metoder for å reparere ullsokker og annet ulltøy til alle som er interessert.

Hvor: DNT Telemarks lokaler i Torggata 15 3717 Skien. 

Når: 14:00 - 19:00. Vi ønsker at alle skal få vist fram plaggene sine, og har derfor satt maks antall plagg til 5 stykk per person. Plaggene kan leveres i Tursenteret fra 15.november. Åpningstidene til Tursenteret er mandag - fredag: 10-16, torsdag 10-18 og lørdag 10-14. 

Det blir gratis gløgg og pepperkaker til alle fremmøtte!

Vi håper du sammen med oss vil bidra til et mer bærekraftig friluftsliv!