Turposter på ski

Foto: Katrine Tellsgård

Sammen med Telemark og Vestfold skikrets (TVSK) har vi utvikla et skiturkonsept for både de ivrigste skientusiastene og de ferske skigåerne. Nå kan du benytte DNT-appen «SjekkUT» til å registrere skiturer og til å finne nye skiløyper å utforske.

Fakta om SjekkUT-appen:

Hva: en gratis, digital turpostkasse lansert av DNT i 2017, der man kan registrere turene sine og finne nye tur- og skiområder.

Hvem: appen er for alle – både de som er medlem i DNT og de som ikke er det

Hvordan: last ned SjekkUT, enten i app store (iPhone) eller play butikk (android), finn lista som heter «Skiturer i Telemark og Vestfold», finn en turpost og spenn på deg skia. Når du er 50 meter eller mindre fra en turpost kan du ta fram appen og registrere besøket. En velger selv om besøket skal være privat eller vises for alle.

Registrering av Turposter på ski kan gjøres mellom 1.desember og 30.april, men vil også være avhengig av at løypene er kjørt opp.

Fakta om prosjektet

Første del av prosjektet med turposter på ski, ble gjennomført sesongen 2018/19 (1.desember-30.mai). Det ble da satt i gang et pilotprosjekt med et mindre antall turposter (15 stk) fordelt på seks ulike løypenettverk: Svanstul (Skien), Skien Fritidspark, Jarseng (Skien), Gautefall (Drangedal), Borgen fylkesanlegg (Svarstad) og Grønkjær (Heddal). Her var det god kontakt med løypekjørere/grunneiere/klubber som samtlige stilte seg positive til prosjektet, og bidro med å sette opp postene- og holde utkikk med de gjennom vinteren. Postene ble trykket opp på A3 aluminiumsplater, og satt på ut på aktuelle steder i løypenettverket (gjerne godt synlig i et kryss, på en topp e.l). Alle postene ble lagt inn i DNT`s «SjekkUT» app, og slik kunne man registrere turene når man besøkte de ulike postene. Postene er satt opp slik at de skal passe alle nivå, både nybegynnere og aktive (lengde til post).

Finn dette skiltet og registrer turen på sjekkUT